Jorunn og Pål fant lykken på Læsø

Historien om hvordan Jorunn havnet på Læsø

Jorunn Wallenborg Levin er oppvokst i Moss, men har de siste tyve årene drevet keramikkstue og galleri på den lille øya Læsø i Danmark.

Moss Bymagasin mottok brev fra Jorunn Wallenborg Levin der hun forteller om hvordan det hele startet på en av feriene hun hadde sammen med mannen sin i Danmark for treogtyve år siden.
- Jeg og min mann Pål seilte mange år rundt i Danmark, og alltid på hjemturen dro vi til Østerby havn på Læsø. Der syklet vi på kryss og tvers av øya, og i 1987 fikk vi se et falleferdig tanghus til salgs. Det året seilte vi hjem som eiere av en nesten 200 år gammel tanggård, forteller hun i brevet.

- Selv om vennene våre i Norge mente vi var gale, så min mann mange muligheter i huset. Vi solgte båten og begynte å restaurere huset. Til å begynne med var håndverkerne redde for at huset skulle rase sammen, men litt etter litt ble de smittet av Påls entusiasme, fortsette
r hun.

Ble boende
Jorunn og Pål skrev så et testamente der de begge uttrykte sitt ønske om å arbeide, leve og dø på Læsø.
Jorunn og Pål skrev så et testamente der de begge uttrykte sitt ønske om å arbeide, leve dø på Læsø.
I huset fikk de innredet både et keramikkverksted og et galleri som de kalte

Galleri I tillegg til å drive galleriet har hun også utleie av et gjestehus på Læsø.

Jubileumsfest
I mai 2010 var det duket for stor fest i hagen til Trollebo. Huset feiret 20årsbubileum og galleriet rundet 20 år samme år.
- Øyas største partytelt ble reist og langbord ble dekket til 200 personer, og i løpet av dagen var 300 gjester innom for å feire jubileet. Et jazzband spilte sprudlende toner, og musikken sitter ennå igjen i veggene på Trollebo, forteller Jorunn.
Festen ble også et punktum for det sommeråpne galleriet.
- Jeg kommer nok ikke til å holde åpent hver dag gjennom hele sommeren noe mer, men jeg vil fortsette å dreie keramikk til jeg blir nitti år, avslutter Jorunn Wallenborg Levin.

Kjenner du til mossinger som har fulgt sin drøm i utlandet, så be dem ta kontakt med oss. Moss Bymagasin vil gjerne fortelle deres historie.

Camilla Å. Hovden
redaksjonen@mossbymagasin.

Nyeste kommentarer